Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ínyencség étel receptek » Tavaszi tekercs / Harumaki

felvitel dátuma: 2011-04-18 09:25:52       mai nézettség: 1       nézettség: 5699
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

150 g kata rósu usugiri (sertéslapocka nagyon

         vékonyra szelve) (darálva is jó)
1/3 csomag nira (kinai metélőhagyma féle) 5 cm hosszúra vágva

50 g főtt bambuszrügy 

30 g  harusame (üvegtészta)

10 tavaszi tekercs lap

1 ósaji (15 ml) szezámolaj

A:    2 kosaji szake (2x5 ml)  -  száraz fehérbor 
        2 kosaji szójaszósz
        2 kosaji katakuriko  -  burgonyakeményitő

B:   2 kosaji oyster szósz (osztriga szósz)
       2 kosaji szójaszósz  
       100 ml viz
       1 kosaji cukor

C:   1 kosaji katakuriko
       1 ósaji viz

 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Előkészités:
  Az üvegtésztát 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd ollóval 2-3 cm-esekre vágjuk. 
  A húst jól összegyúrjuk az "A" keverékkel.
  Egy serpenyőbe közepes lángon felhevitjük a szezámolajat, majd megpiritjuk benne félig a húst, majd hozzádobjuk a bambuszrügyet.
Miután mindehol átjárta az olaj, beleöntjük a "B" keveréket, és megkavarjuk. ha felforrt, akkor belekeverjük az üvegtésztát.
Jól elvegyitjük, majd hozzáadjuk a "C"-t, és addig keverjük, amig besűrűsödik.
Ezután levesszük a gázról, belekavarjuk  a nirát, és egy tepsibe elsimitva hagyjuk kihűlni. 
  Ezután megpróbáljuk 10 egyenlő részre osztani, és megtöltjük vele a lapokat a következőképpen: lefektetünk egy lapot, hogy felénk nézzen az egyik csúcsa, majd rátesszük vizszintesen a töltelék 1/10-edét.
Ráhajtjuk jó szorosan a felőlünk lévő csúcsot, majd oldalról rá a két sarkot, és jó szorosan feltekerjük.
Az utlsó csúcs széleit bekenjük vizzel, hogy összeragadjon.
Ily módon elkészitjük a maradék 9 tekercset is, és forró. bő olajban pirosra sütjük. 
Előételként ism, de főételként valami salátával is megállja a helyét. 

Jó étvágyat kivánok! :)

 

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Makány Aranka 2012 november 06

Jól hangzik! Sok új szót is tanultam.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.