Jól hangzik! Sok új szót is tanultam.
150 g kata rósu usugiri (sertéslapocka nagyon
vékonyra szelve) (darálva is jó)
1/3 csomag nira (kinai metélőhagyma féle) 5 cm hosszúra vágva
50 g főtt bambuszrügy
30 g harusame (üvegtészta)
10 tavaszi tekercs lap
1 ósaji (15 ml) szezámolaj
A: 2 kosaji szake (2x5 ml) - száraz fehérbor
2 kosaji szójaszósz
2 kosaji katakuriko - burgonyakeményitő
B: 2 kosaji oyster szósz (osztriga szósz)
2 kosaji szójaszósz
100 ml viz
1 kosaji cukor
C: 1 kosaji katakuriko
1 ósaji viz
Előkészités:
Az üvegtésztát 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd ollóval 2-3 cm-esekre vágjuk.
A húst jól összegyúrjuk az "A" keverékkel.
Egy serpenyőbe közepes lángon felhevitjük a szezámolajat, majd megpiritjuk benne félig a húst, majd hozzádobjuk a bambuszrügyet.
Miután mindehol átjárta az olaj, beleöntjük a "B" keveréket, és megkavarjuk. ha felforrt, akkor belekeverjük az üvegtésztát.
Jól elvegyitjük, majd hozzáadjuk a "C"-t, és addig keverjük, amig besűrűsödik.
Ezután levesszük a gázról, belekavarjuk a nirát, és egy tepsibe elsimitva hagyjuk kihűlni.
Ezután megpróbáljuk 10 egyenlő részre osztani, és megtöltjük vele a lapokat a következőképpen: lefektetünk egy lapot, hogy felénk nézzen az egyik csúcsa, majd rátesszük vizszintesen a töltelék 1/10-edét.
Ráhajtjuk jó szorosan a felőlünk lévő csúcsot, majd oldalról rá a két sarkot, és jó szorosan feltekerjük.
Az utlsó csúcs széleit bekenjük vizzel, hogy összeragadjon.
Ily módon elkészitjük a maradék 9 tekercset is, és forró. bő olajban pirosra sütjük.
Előételként ism, de főételként valami salátával is megállja a helyét.
Jó étvágyat kivánok! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.