Hozzávalók:
50 dkg kifejtett zöldborsó,
40 dkg sárgarépa,
3 ek olaj,
2 dkg liszt,
¼ l tej,
1-2 tk cukor,
2-3 szál petrezselyemzöld,
1 csipet só
Megtisztítjuk a sárgarépát ,kifejtjük a borsót ,jól megmossuk .A sárgarépát, ½ cm-es kockákra vágjuk és a zöldborsóval együtt a zsiradékban, külön-külön lábasban megpároljuk. Mikor már mindegyik a zsírjára pirult,kb 10 perc összevegyítjük, besózzuk picit, a liszttel meghintjük, s előbb hideg vízzel, majd tejjel felengedjük. 10-15 percig főzzük. Zöldpetrezselyemmel ízesítjük és ízlés szerint cukorral édesítjük. Nagyon hamar megfő így ,mivel friss főleg saját házi zöldségekről van szó ,tehát nagyon zsenge mindegyik. Mirelit termékeknél a főzési idő hosszabbra nyúlhat .
Sültekhez ajánlom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.