30 dkg csiperke gomba
2-3 dkg vaj
1 picike fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé(lehet kockából is)
őrölt fehér bors
kevés só
1 dl tejföl
2 tk. finomliszt
+ a csipetkéhez
1 db tojás, picike só és annyi liszt, hogy kemény, csipkedhető tésztát kapjunk.
A hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt. A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a hagymakockákat. Kevergetve kicsit megfuttatjuk, majd rátesszük az előzőleg jól megmosott és szeletekre vágott gombát. Picit megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva felöntjük a zöldséges alaplével, és hagyjuk felfőni. Közben a tojásból, sóból és lisztből tésztát gyúrunk és elcsipegetünk annyit, amennyi a levesbe szükséges lesz. Kb. a mennyiség fele. Beleszórjuk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük. Nem kell neki sok idő, max. 2-3 perc, mert friss tészta, könnyen megpuhul. Míg fő, a tejfölt elkeverjük a liszttel, forró levessel felhigítjuk, majd a takarék lángra vett levesbe öntjük. Még egyet forralunk rajta, és elkészült. A tetejét tálaláskor meg lehet szórni vágott petrezselyemzölddel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.