50 dkg marhacomb
fél deci olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
25 dkg gomba
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a piros paprikát.
Majd hozzáadjuk a kockára darabolt marhahúst, háromnegyedik öntjük vízzel, ha felforrt, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük és lefedve lassú tűzön fél puhára pároljuk.
Ekkor beleszórjuk a cikkekre vágott gombát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, sóval, borssal utánízesítjük és közepes tűzön készre főzzük.
Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a tejfőlből, lisztből kevés forró lével készített habarással besűrítjük, ha újból felforrt, lassú tűzön 2-3 percig főzzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.