nagyon finom és laktató
· 1 kg krumpli
· 1 fej hagyma
· 1-2 tk piros paprika
· 2 tk só
· 1 késhegynyi őrölt bors
· 3-4 babérlevél
· 3 tk liszt
· 2 dl tejföl
· fél dl olaj
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 teás kanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-4 db). Sózzuk, borsozzuk,. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 3 teás kanál lisztet csomómentesen.
Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
hozzá Bundás virslit tálaltam melynek itt a receptje
http://www.receptlap.hu/recept/bundas_virsli_medvehagymaval_9244
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.