Én még tejfölösen lecsót nem ettem. Ki fogom próbálni, mert jónak tűnik.
5-10dkg füstölt kolozsvári szalonna
1kg paprika
1nagy paradicsom
2fej hagyma
1 kis pohár tejföl
1ek rétesliszt
olaj ,vagy zsír
só
A hagymát és a szalonnát kevés zsiradékon feltesszük,a paprikát ízlés szerint aprítjuk,és a hagymához adjuk,sózzuk,és ha félig puha hozzátesszük a héjátol megszabadított aprított paradicsomot.Készre főzzük.Közben a lisztből,és a tejfölből habarást készítünk,kevés vizet teszünk hozzá,a kész lecsóra öntjük,összefőzzük.Tésztával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.