A tésztához:
0,90 kg rétesliszt
9 dkg éleszto
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek olaj
3 tojás felvert habja
A feltéthez:
fél liter tejfol
Ezen kivul még szukségunk lesz:
olajra (csak a tészta megkenéséhez)
tojássárgájára (a tészta széleinek megkenéséhez)
Az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 4 cipót formálunk.
A gombócokat egyenként szétsodorjuk, a végeit kissé behajlítjuk, megolajozzuk a kozepét, a széleit tojássárgájával megkenjuk. Fél liter tejfolt ontunk rá. 180 fokon pirulásig sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.