1 közepes méretű patisszon(50 dkg)
1-2 dl. tejföl
1 csapott ek. liszt
1 kk. piros porpaprika
1 csapott ek. majoránna
só,
2 gerezd fokhagyma
1/2 db.zöldpaprika és paradicsom
3 ek. olaj,vagy zsír
A patisszont megmossuk, meghámozzuk, ha zsenge, akkor maradhat rajta a héja, majd kisebb kockákra vágjuk.
Az olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, megszórjuk a pirospaprikával, kevés vizet öntünk rá, belerakjuk a patisszont, a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk, beledobjuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a majoránnát és lefedve csendes tűznél főzzük.
Nem kell neki sok idő,ha zsenge a patisszon, akkor kb.10 perc alatt el is készül.
A habaráshoz, a lisztet és a tejfölt összekeverjük, annyi vizet öntünk bele, hogy egy kicsit folyósabb legyen (ha szaftosabbra szeretnénk), ha megfőtt a patisszon, ráöntjük a habarást és ahogy felforr, már kész is.
Nokedlivel, vagy rizzsel is tálalhatjuk.
Nagyon finom ízletes étel.
Jó étvágyat hozzá!
saját családi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.