Nagyon finom,majd elkészitem köszönöm szépen.
40 dk liszt, 25 dk Rama,10 dk porcukor, 1 db tojás (XL-es),2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna 1/2 citromhéj reszelve
Krém: 2 cs vaniliás puding, 5 dl tej (én sűrített tejet használtam), 20 dk porcukor, 2 cs vaniliáscukor, 55 dk 20%-os tejföl
A Ramat a liszttel kevert kakaóporral és a szódabikarbónával előbb szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojást és az egy evőkanáltejfölt. Közben megfőzzük a pudingokat, lehűtjük és kanalanként adjuk hozzás a tejfölt, és a reszelt citromhéjat is. A tésztát megfelezzük és az első lapot szilikonos sütőpapíri25X35 cm-es -re nyújtjuk(nekem ekkora volt a tepsim mérete) és sütőpapírral együtt belecsúsztatjuk a tepsibe. (vigyázzunk, hogy a széle egy picit magassabban legyen körben a krém miatt) Ráteszük a krémet és a másik lapot is elnyújtjuk sütőpapíron és ráborítjuk a krémre. (így könnyebb és lehúzzuk a papírt róla). "5 percig sütjük 150 fokon, ha kész meghűl és egy éjszakára hűtőbe teszük A tetjét szeletelés előtt vaniliás porcukorral megszórtam. Nagyon finom lett, érdemes elkészíteni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.