8 kicsontozott rövidkarajszelet
3 zöldpaprika
1 közepes hagyma
150 ml tejföl
2 kiskanál pirospaprika
só, feketebors
kevés, kb. 5-6 kanálnyi étolaj a sütéshez
A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, felforrósított olajon mindkét felüket megsütöm, a húst félreteszem. A maradék olajon a kicsumázott, kockákra vágott paprikát és a megtisztított, karikákra vágott hagymát kissé megsózom, megsütöm. Kicsit barnulhatnak, így finomabb.
A megmaradt olajat egy tepsire öntöm, erre rakom a húsokat. A tejfölt a pirospaprikával jól összekeverem, megkenem vele a hússzeletek felső felét, majd minden szeletre rakok a sült paprikából, hagymából. A tepsit alufóliával letakarom, előmelegített sütőbe tolom, 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
Petrezselymes rizzsel tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.