Szuperül néz ki!Gratula!
Piskóta:
8 db tojás
20 dkg liszt
4 dkg kakaópor
24 dkg kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor
Krém:
50 dkg gesztenyepüre
500 ml habtejszín
kevés rum aroma
Díszítéshez:
kókuszreszelék, tortabevonó
A tojásokat kettéválasztjuk két tálba, a fehérjét a cukor 2/3 részével a sárgáját a cukor maradék 1/3 részével felverjük. A lisztet a kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A Felvert tojássárgájához apránként hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, fakanállal óvatosan elkeverjük majd a lisztet is hozzáadjuk, egyneműre keverjük majd a sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 190°C-on kb 20-30 percig sütjük. Fontos hogy a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Miután megsült hagyjuk kihülni és 3-ba vágjuk. Az előhűtött habtejszínt habbáverjük, 3/4-éhez hozzáreszeljük a gesztenyemassza 3/4-ét és kevés rummal ízesítjuk. Ezt töltjük a tortába és ezzel is kenjük körbe. 1órára tegyük a hűtőbe ( ha gyorsabban akarjuk elkészíteni akkor 20 percre a fagyasztóba).
Kivesszük, a maradék tejszínből kevéssel újból körbekenjük és az oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk (a torta oldalára nyomkodjuk a kókuszreszeléket a kezünkkel). Tejszínhabot betöltjük habzsákba, tuffokat nyomunk a torta szélére. A tuffokat olvasztott tortabevonóval díszítjük. A torta közepére a megmaradt gesztenyepürét reszeljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.