50 dkg pulykamell szeletek,
1 szeletelt gomba konzerv vagy uveges ( kb 300-400 gr),
1 hagyma,
3-4 gerezd zuzott fokhagyma,
1 paprika,
1 paradicsom,
250 ml tejszin,
1-2 tk tarkony,
so,
1 mk bors,
1 mk vegeta,
5-6 ek olaj,
3 ek olaj a hust beleforgatni,
1 pupos tk pirospaprika
A szelet husokat sozom, borsozom, majd lisztbe forgatom.
Kb 6 ek. olajon elősütöm a szelet husokat majd kiszedem egy tálba.
A visszamaradt zsiradékban az aprora vágott hagymát megdinsztelem, majd a szeletelt gombát hozzáadom és kb 2-3 percig párolom tovább.
Fűszerezem pirospaprikával, sóval, borssal, vegetával, fokhagymával, tárkonyt.
Felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje, megkeverem és hozzáadom a félbevágott paprikát és paradicsomot és az elősütött húsokat.
Készrefőzöm.
Mikor megfőtt hozzáadom a tejszint összekeverem óvatosan, majd 1-2 percig főzöm a tejszinnel.
Nokedlivel, vagy rizzsel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.