A hagymát nagyon apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Megsózom, majd az apró pulykahúst hozzáadva, fehéredésig párolom.
A pálinkát óvatosan hozzáöntve, meggyújtva, tovább sütöm, míg a láng el nem alszik. Figyelem! A pálinka magától is belobbanhat, az étel forrósága miatt. Hosszabb eszközzel, vagy hurkapálcával gyújtsuk meg! Felöntöm tejszínnel, borsot őrlök rá, majd csipetnyi őrölt köményt , és fokhagymanyomóval, a fokhagymagerezdeket is hozzá adom. Kevés őrölt csili is megy bele, annyi, amennyit ízlésünk kíván. A majoránnát a tejszínnel együtt, a kaprot csak a legvégén adom hozzá. A pulyka apróhús kb. fél óra alatt készre fő. Ha sűrítésre van szükség, keményítő szórással állíthatjuk be állagát ételünknek. Minden esetben tanácsolom az étel menet közbeni kóstolását, ha szükséges, utána ízesítését.
Libazsírban fürdetett, petrezselymes, főtt újkrumplival tálaltam, de ajánlom hozzá a galuskát is.
Mivel ezt az ételt is a Kifőztük magazin kérésére főztem meg, az augusztusi számban meg is jelent. Saját oldalamon, erről is bővebben írtam.