A málnát átválogatjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk.
2 dl vízzel és a fűszerekkel,(fahéj, szegfűszeg, citromhéj, narancshéj) redukciót készítünk.
A maradék vizet és a tejet feltesszük forrni a 2,8 l-es Mesterszakács Kompakt Serpenyőben. Mikor felforrt egy keveset a pürésített málnához keverünk, hogy gyorsabban át tudjuk a tejbe szűrni a málnánat, így megszabadulva az apró magocskáktól.
Miután a málnát átpasszíroztuk, elkeverük a levest. Hozzáadjuk a cukrot és beleszűrjük a redukciót is.
Kézi habverővel hozzákeverjük a tejszínt és összeforraljuk az egészet.
Miután levettük a tűzről, belekeverjük a citrom és a narancs levét is. Ezzel már nem szabad forralni!
A kész levest átöntjük a 2 literes Kristály Tálba, és miután kihűlt betesszük a hűtőbe, hogy tálaláskor jó hideg legyen.
Tejszínnel megcsurgatva és málnával díszítve tálaljuk. 8tálalási képet is hozok holnap)
Fűszerkivonat (redukció) készítése:
A szükséges fűszereket egy kevés vízben vagy borban, fedő alatt kis lángon pár percig főzzük. A végére elég, ha csak 1-2 evőkanálnyi ma
rad, amit leszűrünk. Főként mártásokat, leveseket ízesítünk vele.
Tipp: Ezt a levest érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek és jó hideg legyen!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.