Hozzávalók:
40 dkg meggy(nálam fagyasztott magozott)
1cs. tejszínes pudingpor
2 dl.habtejszín/főző
só
kevés citromhéj
vaníliagranulátum/cukor
1 tk.fahéj
folyékony édesítő/cukor(ízlés szerint)
Elkészítés:
A meggyet kb.2-3 liter vízbe feltesszük főni,hozzáadjuk a sót,édesítőt,fahéjat,
citromhéjat.
A forrástól számítva kb. 5 perc múlva habarhatjuk.
A pudingport annyi vízben keverjük el,hogy sima állagot kapjunk,majd öntsük hozzá a tejszínt,a megfőtt levesből merítünk 1-2 merőkanállal a habaráshoz,majd a fővő leveshez öntjük,egyet forralunk rajta és
kész.
A pudingport variálhatjuk,lehet vanília,
puncs,tejszínes,jól lehűtve mindegyikkel nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.