*70 dkg sárgarépa
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 ek olaj
*1 púpos kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő(esetleg 0,5 leveskocka)
*7 dl víz
*2 dl sűrű tejszín
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát egyforma vékony karikára vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk.
Utóbbit egy kevés olajon egy közepes fazékban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje (nekem ez 7 dl volt).
Ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, míg a répa megpuhul.
Ezután lehúzzuk a tűzről és egy merülő mixerrel pürésítjük.
Visszarakjuk a lángra és felengedjük a tejszínnel. Itt érdemes megkóstolni, hogy nem szükséges-e még egy kevés só bele.
Ha felfő, elzárjuk és melegen kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.