Nagyon finom leves, gyakran készítem én is.)
A zellert megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. A burgonyát szintén, de nagyobb kockákra, mivel hamarabb megfő, mint a gumó. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és közepes lángon fedő alatt főzzük. Amikor felforrt, levesszük a fedőt és beledobjuk a leveskockákat. Tovább főzzük. Nekem, mivel elég puha volt a zeller, kb 30-35 perc alatt főtt meg. Ezután a főzőlé 1/3-át leöntjük. Bár van ismerősöm, aki hígabban szereti, így teljesen rajtahagyja, és csak pár csepp tejszínt tesz bele. Valaki liszttel sűríti, én ehelyett teszem bele a burgonyát. Nos, nekiesünk a botmixerrel, majd belekeverjük a tejszínt és kóstolunk. Ha kell, teszünk bele sót, borsot és vegetát. Pirított baconnel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.