Elkészítés:
A sertéshúst és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, paradicsomot, paprikát kockára vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centire daraboljuk.
A szalonnát kisütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az átzúzott fokhagymát és még 1 percig píritjuk. Ehhez öntjük a paradicsomot, paprikát és kb 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel és félpuhára főzzük.
Amikor majdnem kész a hús, hozzátesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha a hús és a bab is puha, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat! 😊
Tipp: Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha már a hús puha.