1 kg körüli édesKáposzta
2 nagy fej hagyma
3o dkg tepertő
só,
frissen őrölt fekete bors
őrölt kömény
olaj
egy csepp ecet
Elkészítés
A tepertős káposztát nagyon egyszerű elkészíteni, akár előre is elkészíthetjük, majd tarthatjuk hosszú ideig lehűtve.
A tepertőt apróra vágjuk ,de le is darálhatjuk
Egy tálba tegyünk egy kevés olajat és a hagymát apróra vágva pirítsuk meg.
Majd hozzáadjuk a tepertőt ,picit pirítjuk
Majd belerakjuk az előre elkészített vékonyra szelt káposztát. Keverjük jól össze és fűszerezzük meg.
Fedjük le és pároljuk puhára .
Hagyjuk főni addig amíg a káposzta meg nem puhul .Végén egy csepp ecettel ízesítjük . Mielőtt kész lenne vegyük le a tál fedelét, hogy a fölösleges folyadék párologjon el.
Mikor tálaljuk ,önálló ételként burgonya pürével vagy burgonya gombóccal ajánlom. De sültekhez köretnek is kiváló .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.