Egyszerünek tünik.kipróbálom
50 dk finomliszt,
1,5 teásk.
só,
5 dk zsír,
15 dk tepertő zsíros,
1db tojás,
1 cs szárított élesztő,
1/2 dl langyos víz,
1 mokkáskanál cukor
1 tojássárgája,
kicsi őrőlt bors
egy kicsi fokhagymapor.
A tepertőt ledarálni és a lisztből 2 ek hozzágyúrni és betenni a hűtöbe.
A többi hozzávalót összedolgozni az élesztőt a vízben felfuttatni a mokkáskanál cukorral, ezt is hozzátenni. Megygyúrni fél óra pihenés és rákenni a tepertőt, összetekertem mint a beiglit és kb 20 perc pihenés után elnyújtottam és bekockáztam a tetejét 1 tojássárgájával lekentem és nem szaggattam, hanem éles késsel kockáztam.
180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sült.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.