100 dk finomliszt,30 dk darált tepertő, 2cs szárított élesztő,1 ek cukor, 0.5 l tej,2 ek só, 2 db tojássárgája,10 dk rama,1 tk só, 1 kk.őrölt bors
Tetejére egy db tojás, 3 ek tej
A tejet meglangyosítom és kiveszek belőle1,5 dl-t ebbetesze a cukrot és az élesztőt, jól elkeverem. A többi hozzávalót beleteszem a kenyérsütő edényébe, kivéve a tepertő, és az 1 tojás meg a 3 ek tej. 1tk só. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáteszem és 90 perces programra indítom. Ez idő alatt összekeverem a darált tepertőt az 1 tk sóval, borssal. Ha kész a tészta kiveszem és jól átdolgozom, majd egy órát langyos helyen pihentetem, ezidő alatt duplájára kel. Masjd elnyújtom és rákenem a tepertőt egy ek hátúljával szépen elegyengetem. Majd képzeletben 3 részre osztom éa úgy hajtom, balról, jobbra, jobbról balra, 3 réteg lesz egymáson, majd keresztebn ugyanígy. leborítom, lefedtem én egy pléddel 20 perc pihenés. Majd ezt még 2-szer megímételtem.A végén 1cm-re nyújtom, az egy tojással lekenem, bekockázom a tetejét jó éles késsel és kiszaggatom. Majd a kezemmel kicsit megformázom minden egyes pogácsát és szilikonos sütőlapra helyezem és 20 percig pihentetem, addig a sütő bemelegszik 180 fokosra. Kb 20 perc sütés, amikor kiveszem rögtön tejjel megkenem a tetejüket és konyharuhával leterítem. Majd 10 perc elteltével rakom tálcára. Finom lett. Lászlóné Búzási receptje alapján készült
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.