Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség étel receptek » Tepsis csirke

felvitel dátuma: 2012-02-05 20:20:57       mai nézettség: 1       nézettség: 2118
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

1 csirke (kb. 1,5 kg)

1 kg burgonya

3 fej hagyma

4-5 gerezd fokhagyma

3 hegyes zoldpaprika

5 dkg vaj

3 dkg parmezán

2 ek zsemlemorzsa (száraz kiflit lereszelni)

1,5 dl paradicsompuré

2 ek apróra vágott friss rozmaring (szárított is )

1 ek apróra vágott friss kakukkfu (szárított is jó)

2 ek csirkehúsfuszerkeverék

olívaolaj

, bors

http://www.boller.hu/

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:

Elokészítjuk a húst: a csirkét feldaraboljuk, levágjuk a szárnyait, a combját, amit kettévágunk alsó és felso combra. A mellét és a hátrészt szétválasztjuk, majd mindkettot csonttal egyutt kettévágjuk, a hátát keresztben, a mellét hosszában. A feldarabolt csirkét meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk a csirkefuszerkeverékkel, és alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a fuszer. A burgonyát meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A hagymát csíkokra, a fokhagymát szeletekre vágjuk, a paprikát vékonyan felkarikázzuk.

Egy kozepes méretu (22X35X08) tepsit veszunk elo, amelynek vékonyan beolajozzuk az alját. Erre szórjuk egy rétegben a hagymaszeleteket/csíkokat, majd megsózzuk. A hagymaréteget befedjuk a krumplikarikákkal, amit megsózunk, tekerunk boven borsot, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és rászórjuk a felaprított zoldfuszerek felét. Egy réteg zoldpaprikakarikát szórunk , majd egyenletesen elosztjuk a tetején a fokhagymaszeleteket. Ráfektetjuk a húsokat, szorosan egymás mellé, és sózzuk, borsozzuk. A húsok tetejét megkenjuk a paradicsompurével, megszórjuk a maradék zoldfuszerrel, és egy kevés zsemlemorzsával, ami kicsit felszívja a paradicsompuré nedvességtartalmát, és sutéskor ropogós kérget alkot. Parmezánsajtot reszelunk , és minden hús tetejére egy kis darab vajat teszunk. Szorosan lefedjuk alufóliával, és holégkeverésesnél 160 fokra, alul-felul sutoben 180 fokra elomelegített sutobe teszem 60 percre. Ezután leveszem róla a fóliát, a sutot felkapcsolom 200 fokra, és visszateszem a tepsit még 20 percre. Az utolsó 5 percnél átkapcsolom grillezo fokozatra, hogy még ropogósabbra piruljon a csirke bore. Tálalás elott, melegen tartva pihentetem minimum 10 percig.

TIPP: A hús, krumpli és hagyma mellett bármit beletehetunk ebbe az ételbe, amit a hutoben találunk: gombát, paprikát, cukkinit, paradicsomot, stb.

 

(Eredeti forrás: tomakonyha)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 06

Nagyon guszta!!:)

0/10 SkAndi 2012 február 08

Koszonom! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.