Nagyon guszta!!:)
1 csirke (kb. 1,5 kg)
1 kg burgonya
3 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 hegyes zoldpaprika
5 dkg vaj
3 dkg parmezán
2 ek zsemlemorzsa (száraz kiflit lereszelni)
1,5 dl paradicsompuré
2 ek apróra vágott friss rozmaring (szárított is jó)
1 ek apróra vágott friss kakukkfu (szárított is jó)
2 ek csirkehúsfuszerkeverék
olívaolaj
só, bors
Elokészítjuk a húst: a csirkét feldaraboljuk, levágjuk a szárnyait, a combját, amit kettévágunk alsó és felso combra. A mellét és a hátrészt szétválasztjuk, majd mindkettot csonttal egyutt kettévágjuk, a hátát keresztben, a mellét hosszában. A feldarabolt csirkét meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk a csirkefuszerkeverékkel, és alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a fuszer. A burgonyát meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A hagymát csíkokra, a fokhagymát szeletekre vágjuk, a paprikát vékonyan felkarikázzuk.
Egy kozepes méretu (22X35X08) tepsit veszunk elo, amelynek vékonyan beolajozzuk az alját. Erre szórjuk egy rétegben a hagymaszeleteket/csíkokat, majd megsózzuk. A hagymaréteget befedjuk a krumplikarikákkal, amit megsózunk, tekerunk rá boven borsot, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és rászórjuk a felaprított zoldfuszerek felét. Egy réteg zoldpaprikakarikát szórunk rá, majd egyenletesen elosztjuk a tetején a fokhagymaszeleteket. Ráfektetjuk a húsokat, szorosan egymás mellé, és sózzuk, borsozzuk. A húsok tetejét megkenjuk a paradicsompurével, megszórjuk a maradék zoldfuszerrel, és egy kevés zsemlemorzsával, ami kicsit felszívja a paradicsompuré nedvességtartalmát, és sutéskor ropogós kérget alkot. Parmezánsajtot reszelunk rá, és minden hús tetejére egy kis darab vajat teszunk. Szorosan lefedjuk alufóliával, és holégkeverésesnél 160 fokra, alul-felul sutoben 180 fokra elomelegített sutobe teszem 60 percre. Ezután leveszem róla a fóliát, a sutot felkapcsolom 200 fokra, és visszateszem a tepsit még 20 percre. Az utolsó 5 percnél átkapcsolom grillezo fokozatra, hogy még ropogósabbra piruljon a csirke bore. Tálalás elott, melegen tartva pihentetem minimum 10 percig.
TIPP: A hús, krumpli és hagyma mellett bármit beletehetunk ebbe az ételbe, amit a hutoben találunk: gombát, paprikát, cukkinit, paradicsomot, stb.
(Eredeti forrás: tomakonyha)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.