50 dkg csirkemáj(szív nélkül)
1 jó nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma,vagy kis fokhagymagranulátum
1 db tyúkhúsleves kocka
fűszerek:majoranna,bazsalikom,csipet oregáno
a sütéshez:liszt,őrölt bors,étolaj
A megmosott,előkészített csirkemájat őrölt borssal elkevert lisztbe forgatom,majd forró olajban hirtelen kisütöm.Nem kell sokáig,csak éppen kifehéredjen,és átforgatom mindkét oldalára.Szűrőlapáttal kiszedem a tepsibe,amibe majd a sütöbe teszem.Szépen elrendezem egymás mellé őket.Egy bögre vízben(2-2,5 dl)megfőzök egy húsleveskockát,majd hozzákeverem a fűszereket,és a fokhagymát.Ezzel a forró levessel leöntöm a csirkemájat szép egyenletesen.Egy jó nagy fej vöröshagymát vékony karikákra szelek,és az egészet betakarom vele.Nyáron jó vastagon megrakom még paradicsomkarikával is,nagyon finom!
Először alufóliával letakarva rakom a sütőbe,majd kb.15 perc után leveszem róla,hogy a tetején a hagyma is szépen piruljon.Sütés után egy kicsit szaftos marad,elég olyan sósan,amit a húsleveskocka ad,nem kell külön besózni!Én mexikói rízzsel vagy rizibizivel tálalom.Hidegen is nagyon finom friss kenyérrel!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.