1 kg sertés comb /lehet csirke,pulyka/
1,5 kg burgonya
8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó,sárgarépa,kukorica/
5 dkg vaj
étolaj
grill fűszer
ételízesítő
őrölt fekete bors
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
Előkészítés:A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük.A húst leszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük.A zöldségeket vajon megpároljuk,ételízesítővel és borssal ízesítjük.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket,erre egy sor burgonyát teszünk.A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban.A húst betakarjuk a párolt zöldséggel majd ismét egy sor burgonya következik.A végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.