felvitel dátuma: 2011-02-02 13:51:20
mai nézettség: 1
nézettség: 3968
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
2 dkg élesztő
1 mk. cukorr
½ dl tej
50 dkg lisztj
2 ek. olaj
12 virsli
Tetszés szerint saláta, mustár,
ketchup a tálaláshoz
Előkészületi idő: 90 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral együtt a
langyos tejbe morzsoljuk, belekeverünk 1 ek. Lisztet, és félretesszük,
hogy felfusson. A maradék lisztet egy tálba tesszük
A liszthez öntjük a felfutott
élesztőt, az olajat, 2-2,5
dl langyos vizet, 1 tk. Sót. A tésztát (ha van,
kézi robotgép dagasztóspiráljával) alaposan kidolgozzuk, majd tetejét
liszttel megszórjuk, és langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk,
lisztezett deszkára borítjuk, és fél cm vastagra kinyújtjuk. Ezekbe a
csíkokba csavarjuk a virsliket. Sütőlemezre tesszük, és újabb 15 percen
át kelesztjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, a
virsliket sütőben pirosra sütjük (kb. 25 perc). Aznap, frissen készítsük
el! Kínálhatunk mellé salátákat, ízlés szerint mustárt, ketchupöt. Nagyon
finom, ha többféle virslit (sajtos, füstölt, normál) választunk hozzá. De
vékony kolbászt, sajtrudat vagy zöldségeket is becsavarhatunk a tésztába.
A sajtnál vigyázzunk, hogy jól összedolgozzuk a tésztaszéleket.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.