ezt en is kiprobalom finom lehet!nagyon szeretem a brokkolit!
Ez –egyfajta- köret Amerikából!
Gyorsrizs és tészta keveréke, különböző ízesítéssel. /csirke, marha/
Egyéb hozzávalókkal önálló ételként is tálalható.
Évek óta készítem itthon, a saját íz emlékeim alapján, eddig csak köretként húsok mellé tálaltam.
Most találtam egy képanyagot, így annak alapján csirkehússal és brokkolival készítettem el.
A film linken sajtot is tesznek rá a végén. Én nem szoktam, elhagyható!
Hozzávalók:
1 bögre rizs /válogatva, mosva/
3-5 dkg cérnácska /apró cérnametélt/
30-40 dkg brokkoli
1 kis fej hagyma
vaj, vagy olaj
fél csirkemell filé
1 húsleves kocka
2 bögre víz
fűszerek: só, fehérbors, sáfrány/kurkuma/, szárított bazsalikom és kakukkfű
Elkészítés:
A cérnácskát egy kis zsiradékon pirosra pirítjuk /óvatosan, mert hamar megég/.
A hagymát apróra vágjuk és olajon, /vajon/ a rizs hozzáadásával megpirítjuk, majd hozzáadjuk
a megpirított cérnácskát és egy-egy kávéskanállal a fűszereket. Összekeverjük és 2 bögre vízzel felöntjük.
Beletesszük a leveskockát. Sót ízlés szerint, figyelembe véve a leveskocka só tartalmát. Felforraljuk.
Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott csirkehúst és lassú tűzön 15 percig főzzük, ezt követően
hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és készre főzzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.