Nagyon tetszik!!Gratula!!:))
A Maskarpone-t a 6 tojás sárgájával kikeverem a 3 l-es Konyhaművész Pro Tálban és hozzákeverem a porcukor
A 6 db tojás fehérjét a Mérő- Mix-ben jó kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A habot a Mascarpone-hoz keverem.
Ezután a tejszínt is beleöntöm a Mérő- Mix-be és jó keményre felverem, eleinte 1-es fokozaton a robotgéppel, majd mikor kezd krémesedni 2-esre, kapcsolok, és mikor sűrűsödik, akkor 3-as fokozatra. Így jó kemény habot kapunk, nem kell habfixáló bele. ( A tejszín jó hideg legyen!)
Egy tálban összekeverjük a kávét, tejet, Amaretto likőrt és ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
Előkészítjük a dobozokat, amibe el fogjuk készíteni a Tiramisut. Szerintem két sor piskóta és 3 sor krém bőven elég, tehát olyan edényeket válasszunk a készletünkből, amivel így megtelik az edény.
Tehát megforgatjuk a piskótákat a kávés keverékben és lerakjuk az edény aljára. Erre kerül egy rész krém, amit a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével elsimítunk. Majd újra piskóta és végül krém a tetejére.
A Konyhaművész Reszelővel csokoládét reszelünk a tetejére. Az eredeti receptek szerint natúr kakaóport kell szitálni rá, de mi ezt nem szeretjük.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de akár egy egész napra is lehet.
Az én Tupperware Tárolóm: 24x15x5 cm-es. Ebből kell kettő és talán egy kisebb, azt majd meglátod menet közben. Én ezt a simát egy edénnyel készítettem, amibe fele piskóta és fele krém ment bele. A másik felét nagyobb, vagyis magasabba tettem, és az első sor krémre gyümölcsöt helyeztem. Ezt láthatod is majd a fázis képeken.
TIPP: A gyümölcsös változathoz javaslom a krémbe keverni egy kis zselatint, ha kompóttal készítjük!!
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.