Hozzávalók tészta:
21 dkg vaj
21 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 cs vaníliacukor
11 dkg darált mandula
Hozzávalók krém:
500 ml. habtejszín
20 dkg csokoládé
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, sütőpapíron három lapot nyújtunk, majd külön - külön mindegyiket 145 fokos légkeveréses sütőben 15- 20 percig szép világosra sütjük.
A tejszínhabot 4-5 dkg porcukorral felverjük, a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk egy csepp olajjal, végük a felvert tejszínhabhoz keverjük és a lapok közzé töltjük, majd a tetejét is bevonjuk vele.
Hagyjuk összeérni, jó, ha egy éjszakát pihen, hogy megpuhuljon a tésztalap.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.