Szeretjük a tojásos nokedlit.
50 dkg liszt
1 + 5 tojás
2 mokkáskanál só
0,5 dl étolaj
A lisztet, 1 mokkáskanál sót, 1 db tojást összekeverjük kb. 4-5 dl vízzel, majd a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. A só másik felét pedig a forrásban lévő vízbe szórjuk.
Természetesen közben kevergetjük, nehogy leragadjon, s mind megfőjön.
Amikor a nokedlik megfőttek, feljöttek a víz tetejére, (kb. 15 perc alatt elkészülnek), akkor szűrőbe tesszük, s lecsöpögtetjük róla a vizet.
Egy lábasba öntjük az étolajat, felmelegítjük. Közben az 5 db tojást jól összekeverjük villával, majd az étolajra öntjük, s fakanál segítségével kevergetjük. Amikor kb. félig megsült, akkor ráöntjük a lecsöpögtetett nokedlit, s addig keverjük, amíg teljesen rásül a tojás a nokedlire.
Utána már tálalhatjuk is. Uborkasalátát, vagy savanyú uborkát szoktunk enni hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.