Első olvasatranagyon fincsinek tűnik el fogom készíteni holnap reggelire.
20 dkg sonka felvágott vagy bármilyen felvágott,
20 dkg reszelt sajt
8 db tojás
2 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
1 kis csomó petrezselyem zöldje apróra vágva
ízlés szerint só - vagy vegeta.
gáz tepsi, alufólia, zsír
A tojásokat törjük egy mélytálba, hozzá adjuk a tejfölt, az apróra vagdalt petrezselyem zöldet, sót vagy vegetát, és ezt habverővel simára keverjük 2 evőkanál lisztet.
Majd alufóliával kibéleljük a tepsit, és disznó zsírral jól kizsírozzuk, kicsit olvasszuk meg a zsírt könnyebb a fóliára kenni.
Majd beleöntjük a rántottát, és előmelegített sütőben 15-perc alatt megsütjük.
Majd sütő papírra borítjuk ki és még melegen lehúzzuk az alúfóliát róla, ezután beborítjuk sonkával, de lehet közé kolbászt is tenni ízesítőként, erre egyenletesen elterítjük a reszelt sajtot.
Majd szorosan fel tekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Majd hűtőbe tesszük félnapra és azután szeleteljük, 1 cm vastag szeletekre.
Jó krumpli pürével, naturban de főzelékekhez is.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.