25 dkg velő
2 fej hagyma
4 db tojás
só
őrölt bors
olaj
A legelső tennivaló, hogy a velőt megtisztítjuk a hártyától, ami bevonja. nem nehéz feladat, hamar végezni lehet vele. Utána jól megmossuk, lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd a felkockázott hagymát beledobjuk, és megpároljuk. Nem pirítjuk, ezért egy kevés sóval megszórjuk, hogy a hagyma egy kis nedvességet engedjen. Ha már puhul, akkor rádobjuk a velőt, és folyamatosan kavargatva sütjük jó öt percig. Ennyi elég is a velőnek ahhoz, hogy átfőjön. A tojásokat egy villával felverjük és megszórjuk sóval, őrölt borssal. A velőre öntjük, és még addig kavargatjuk a fakanállal, míg a tojás rántottaszerűen összeáll a hagymával és a velővel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.