Én most készítem el e leírás alapján, de egy kis ecetet is teszek bele.
1 fej hagyma
1 nagy csokor kapor
1 kg gyalult tök
1 kávéskanál házi vegeta
3 ek. liszt
1 dl tej
300 g tejföl
1 kk. pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, finomra vágjuk.Vagy szárított kaprot is használhatunk. Az olajat nagyobb lábasban felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kaprot.. Rádobjuk a gyalult tököt, hozzáadjuk a házi vegetát piros őrölt paprikát és 7 dl vizet. Felforraljuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Túlfőzni nem szabad, mert szétesik, és úgy nem gusztusos! Ha elfövi a vízet picit pótoljunk.Tetejére nyomjuk a fokhagymát és így főzzük.
Közben a liszthez adjuk a tejet és 300 g tejfölt, csomómentesre-simára keverjük, a tökhöz öntjük és összeforraljuk, azaz behabarjuk (3-4 perc). Ha szükséges utána sózzuk.
Tálaláskor mélytányérokba szedjük Szórhatunk a tetejére még pici kaprot .
SÜLTEKHEZ, PÖRKÖLTHÖZ FINOM
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.