1 kg zsenge tök fél kg fagyasztott ,ripp,ropp,3 dl étolaj
fél dl 10%ecet.
1 szál kapor
1 mokka k só
3 evk cukor
3 evk liszt
2 dl tej.
Ikg tököt meg tisztítunk a magházától is,és a dúrvább reszelőn le reszeljük,és a kapor levélkéit apróra vágjuk,és egy két literes lábasban felöntjük vízzel,és a sót,a kaprot,annyi vízzel öntjük fel,hogy éppen el lepje,és főzzük kb húsz percig puhára,és ekkor a tejben a lisztett csomómentesre keverjük,és rá öntjük a tökre és hozzá adjuk a cukrott,és utólag az ecetett,és ha szükséges,tejjel hígíthatjuk,és az ecet lehet kevesebb,ha valaki enyhébben savanykás ízt szeretne. A fagyasztott csibe fasírtott forró étolajban pillanatok alatt mind két oldalát szép sárgára sütjük,és melegen fogyasztható,és lehet még,sült hússal,vagy pörköltel,a köretett pótólni,ízlés szerint.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.