Istenien néz ki!!A kedvencem!!:)
A tésztához:
50 deka liszt
3 nagyobb krumpli megfőzve, törve
2,5 deka élesztő
2,5 deci langyos víz
1 kávéskanál cukor
ízlés szerint só.
A tetejére:
3 dl tejföl
3 darab lilahagyma
30 deka főtt császárszalonna
15 deka füstölt kolbász
fokhagymapor vagy só ki hogy hívja
egy kevés csípős piros arany
20 deka reszelt sajt
A tésztát ahogy tanultuk bedagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
Egy nagy tepsibe nyomkodjuk vagy nyújtjuk, megszurkáljuk villával és 180 fokon elősütjük 5 percig.
A tejfölbe beleteszem a fokhagyma port, a piros aranyat, ezt rákenem a tésztára, erre jön a felkockázott szalonna, karikázott kolbász rá a hagyma majd a reszelt sajt.
Ezután vissza a sütőbe és 15 percig sütjük.
Ha nincs nagy tepsi, akkor lekell venni a hozzávalókból mert nagyon vastag lesz.
28x40 es tepsiben, vagy 36x40 es tepsiben készítem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.