Ez az ilyen finom hozzávalokkal isteni és a lilahagyma a csúcs!
1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
vagy sok munkával a következő összetevőkből:
60dkg finomliszt
3 szem főtt krumpli
1 tk. só
1tk cukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
A tetejére:
1 pohár tejföl, melyben elkeverünk pici sót, borsot és zúzott fokhagymát
kolbász
husos szalonna
reszelt sajt
lilahagyma
A Tante Fanny friss pizzatésztát 400 g kicsomagolom, és tepsibe símitom,
vagy
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, melyet egy órán át letakarva pihentetünk.
Én egyszerűen bepakoltam mindent a kenyérsütő gépbe, így már csak az utómunkálatok maradtak rám:
Egy véknyan kiolajozott gáztepsibe belesimítottam kézzel a tésztát, és előmelegített sütőbe toltam 5 percre, hogy kicsit megszilárduljon a teteje.
Ezután megkentem a tejföllel, és rápakoltam a kockázott kolbászt, szalonnát, lilahagímát. Végül megszórtam reszelt sajttal, és visszatettem kis lángon a sütőbe annyi időre, míg a sajt szép színt nem kapott.
(bár én ennél a receptnél jobban szeretem a hagyományos liszt-krumpli összeállítású tésztát)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.