Hozzávalók.( 16 szelethez)
50 dkg liszt
1db tojás
1 tojásnyi zsír vagy margarin
8 dkg kristálycukor
150 ml tej
Zsiradék a tepsi kikenéséhez
Töltelék:
80 dkg tökhús
1 dkg só
50 dkg túró
20 dkg tejföl
15 dkg kristálycukor
3 db tojás
2 evőkanál kukoricaliszt
Díszítéshez:
1 dl habtejszín
Porcukor a szóráshoz
A lisztből,tojásból, zsiradékból,cukorból és a meleg tejből gyúrjunk rugalmas tésztát.
( Ha kell lazítsuk tejjel vagy tömörítsük liszttel)
A töltelékhez reszeljük le a tököt. Sózzuk meg, 10 percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki, és tegyük tálba. Adjuk hozzá a túrót, tejfölt, cukrot, a felvert tojásokat, és keverjük össze.
A tésztát osszuk 3- felé. Mindegyik adagot nyújtsuk ki a kizsírozott tepsi méretére.
Fektessük bele az első lapot, kenjük rá a tökös töltelék felét és szórjunk rá 1 evőkanál kukorica lisztet. Tegyük rá a második lapot kenjük rá a maradék krémet, és szórjuk meg a maradék kukorica liszttel. Végül fedjük be a 3. tésztalappal,amire kenjük rá a tejszint.
Elő melegített sütőbe süssük aranybarnára. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.