Jól néz ki:)
1 db 1,5 kg-os konyhakész csirke
10 dkg bacon
1 fej fehér hagyma /sima vöröshagyma is jó/
2 db zsemle
2 dl tej
2 db tojás
1 kis doboz konzerv kukorica
15 dkg trappista sajt
só
őrölt fehér bors
majoránna
szárnyas fűszer
ételízesítő
petrezselyemzöld
1 db sütőzacskó
Előkészítés:A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül sózzuk,fűszerezzük.A tojásokat megfőzzük.A sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk.A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk.
Elkészítés:A bacont kipirítjuk,megfonnyasztjuk rajta a hagymát.Hozzáadjuk a petrezselymet,leszűrt kukoricát,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá.Belekeverjük a sajtot,kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket.
A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük.A nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk.A csirkét sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben kb.1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.