Hozzávalók 6 személyre:
6 db csirkecomb
4 db tojás
3 db zsemle
20 dkg húsos füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
ételízesítő
szárnyas fűszer
2 ek .liba vagy kacsazsír
1 cs. petrezselyem zöld
Előkészítés:A hagymát,szalonnát,petrezselymet apróra vágjuk,A tojásokból hármat megfőzünk,lehűtjük,megpucoljuk,felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,sózzuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Levesszük a tűzről majd hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket,kockára vágott főtt tojást,petrezselyem zöldet és egy nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Két kanál zsiradékot és kb. két deci vizet teszünk alá. Sütőben sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel,salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.