1kg csirkemell filé
2 tojás (ebből egy főzve)
50 dkg darált hús
1 doboz vörös bab konzerv
1 tk Pirospaprika
1 tk só
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál chili őrölve
1 evőkanál liszt
pici zsemlemorzsa
kevés olaj
1 fej hagyma
Először a hagymát az olajon megdinsztelem ,belerakom a darált húst ,paprikát sót borsot chilit
ízesítem és egy jó sűrű pörkölt féle alapot készítek. Ha elkészült a vörös bab konzervet lecsepegtetem és bele keverem .A csirkemell filét vékony szeletekre vágom .Kibélelek egy őzgerinc formát sütőpapírral és egy kicsit egymásra fedésben belefektetem a húst keresztben. Erre ráhalmozom a tölteléket ,majd az előzőleg egyik tojást amit megfőztem rákockázom .Ezután a felszeletelt csirke melleket ismét ráhalmozom ,betakarom vele a tölteléket .A másik tojást kikeverem egy evőkanál liszttel és a tetejét bekenem a fele adaggal .Majd megszórom zsemle morzsával és berakom a sütőbe .170 fokon egy órát sütöm .Ezután kiveszem egy sütőpapírral bélelt tepsire és a másik felét is lekenem a tojásos keverékkel.Ismét beszórom a zsemle morzsával és még egy jó fél órát sütöm .
Ha van maradék bolognai alapunk vagy chilis bab alapunk azzal is tölthetjük a csirke mellet.
Tálalásnál várjuk meg amíg kihül mert akkor lehet szépen szeletelni .
Köretnek burgonya pürét ajánlok de salátával is nagyon finom .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.