Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg tölteni való dagadó
10 dkg húsos füstölt szalonna
4 db tojás
3 db zsemle
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. újhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
ételízesítő
2 ek. sertés zsír
Előkészítés:A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból hármat megfőzünk,kockákra vágjuk.
Elkészítés:A dagadót felszúrjuk,kívül-belül besózzuk,fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval,borssal ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és egy nyers tojással. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük,megkenjük hideg zsírral. Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.1 órát sütjük .Levesszük a fóliát és addig sütjük míg a hús szép pirosra sül.
Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Zöldséges rizst készítettem hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.