1 kg közepes nagyságú gomba
1/2 csokor újhagyma
10 dkg baconszalonna
30 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só
őrölt bors
A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
4 szem közepes burgonya
só
őrölt bors
A sütéshez:
étolaj
A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A bacont kipirítjuk, és szűrőn lecsepegtetjük. A sajt felét összedolgozzuk az újhagymával, a vajjal, a baconnal, sóval (ha szükséges) és borssal. A sajtos krémet a gombafejekbe töltjük
A tojással, a reszelt burgonyával, a maradék reszelt sajttal, a liszttel és kevés vízzel sűrű masszát keverünk. Ízesítjük sóval és őrölt borssal. A gombafejeket lisztezzük, majd a burgonyás masszába forgatjuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.