16 db közepes méretű gombafej /közel egyforma ha lehet/
30 dkg félzsíros túró
1/2 db póréhagyma
15 dkg sonka vagy füstölt tarja
só
őrölt bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
1 ek.tejföl ha szükséges
Előkészítés:A gombafejeket megmossuk,lecsepegtetjük.A túrót áttörjük,A sonkát és a hagymát apróbb kockákra vágjuk.
Elkészítés:A túrót összekeverjük a sonkával,hagymával.Ízesítjük sóval és borssal.Ha száraznak találjuk a tölteléket tegyünk hozzá egy kanál tejfölt.A tölteléket a gombákba töltjük.Kettőt-kettőt "összeragasztunk"a töltelékkel majd duplán bepanírozzuk.Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk majd újra tojás és végül zsemlemorzsa következik.Azért panírozzuk duplán,hogy a töltelék sülés közben ne folyjon ki.Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.