Hú ez döfi:) nem volt kétséges a képre ránézve, hogy biztos Te készítetted:) gusztusos nagyon kérhetnék belőle egy falatot, a mellehusa a kedvenc részem.
1 db kacsa / az enyém 3kg /
25 dkg kacsa vagy csirkemáj
20 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
3 db tojás
2 fej vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 dl tej
A tepsibe:
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
A fűszerek:
majoránna
őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék
só
petrezselyem zöld
Előkészítés:A kacsát megtisztítjuk,megmossuk.Kívül-belül sózzuk,fűszerezzük.Két darab tojást megfőzünk.A szalonnát,hagymát,májat,gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk.A petrezselymet ha friss apróra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kisütjük,megdinszteljük rajta a hagymát.Rátesszük a májat,sózzuk,borsozzuk,csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.beletesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét.Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet,zsemléket,kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást. A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük,hústűvel összetűzzük.A kacsát tepsibe tesszük,mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.