Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Töltött kacsa tejszínes-almás-sajtos burgonyapürév

felvitel dátuma: 2011-04-19 09:55:00       mai nézettség: 1       nézettség: 942
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 db pecsenyekacsa ( én 2 kiló körülit vettem)
  • Házi Arany szárnyas fűszerkeverék
  • bors, majoranna
  • 4-6 szelet kenyér(toastból biztosan kell a 6) vagy 3 db zsemle
  • máj (nekem benne voltak a zsigerek, de sertés- vagy csirkemáj is jó)
  • 1 db leveskocka
  • 2 db gomba
  • 1 db tojás
  • kacsazsír vagy étolaj ( a múltkori töpi sütésből van egy csomó kacsazsírom:)
  • 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl víz
  • 2 kg burgonya
  • 15 dkg trapista vagy eidami sajt
  • 1 nagy alma (édesebb fajta)
  • 0,5 dl tejszín
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A kacsa

Előző este szárazra töröltem a hápit, majd a szárnyas fűszerkeverék felét és 1 ek majorannát a kiolvasztott zsírban vagy az olajban elkeverjük. Ezzel kivül-belül bedörzsöljük a dögöt.  Egy magas falú tepsibe szintén zsiradékot teszek, bele a kacsa és alufóliával befedem a tetejét. Egész éjszakára hűtőbe teszem.

A töltelék

Másnap reggel elkészítem a tölteléket. Először is felteszem főni a vizet. A vöröshagymát megtisztítom és az aprítóban eldolgozom. Ezután jön bele a tisztított fokhagyma, majd a máj és a fűszerek: szárnyasból 1 kk, egy csipet majoranna, bors. A gombát 4 darabba vágjuk, majd lepirítjuk, végül ezt is az aprítóba tesszük, de nem vágjuk annyira kicsire vele. Amikor felforr a víz, beletesszük a leveskockát és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a kenyeret/zsemlét és jól kinyomkodjuk. Ha sok a lé, akkor kiöntjük. Ezután összedolgozzuk az aprítóban lévő keverékkel és a tojással (mivel tojás allergiám van, én ezt kihagytam, kevesebb vízzel csinálom).  Ha szükséges, vízzel még lazíthatjuk, zsemlemorzsával pedig keményebbé gyúrhatjuk. Betöltjük a kacsába és mehet is az egész a sütőbe mellével lefelé. Hároszor átforgattam sütés közben, mert elég rozoga masinánk van:) Közben locsoljuk a zsírjával és szép pirsra sütjük olyan 200 fokon. Természetesen melegítsük elő a sütőt:) Kb. 1 óra kell neki. Az első fél órában legyen rajta az alufólia, majd anélkül süssük ropogósra.

A püré

A burgonyát és az almát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Feltesszük vízzel főni. Amikor felforrt teszünk bele kb 1 ek vegetát. Ha puhára főtt a burgonya is, akkor a főzőlének kb az 1/3-át hagyjuk meg és krumplitörővel összetörjük (vagy botmixerrel eldolgozzuk). Borsot, reszelt sajtot és tejszínt dolgoztam bele.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.