Imádom a hús ételeket,mindenféle formában,nincs olyan nap, hogy ne legyen húsóbálni,Mert nagyon jól néz ki,Fincsi:)))
40 dkg darált sertéshús
30 dkg sertés lapocka kockázva
30 dkg füstölt oldalas
1 db tojás
8 dkg rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 kg savanyú káposzta
8 db savanyú káposzta levél
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
só
őrölt bors
majoránna
pirospaprika
A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, egyik fej vöröshagymát pépesítve, a tojást, a fűszereket és mindezt jól összegyúrjuk. A káposzta levelek ereit kivágjuk, ha nagyon savanyú lenne, kicsit átmossuk és megtöltjük a masszával. Kis hengerekké formáljuk, végeiket bedugdossuk.
A savanyú káposztát apróra vágjuk, ha kell, átmossuk és három részre osztjuk. Egy 4,5 l-es, 20 cm-es AMC alapelem aljára terítünk egy réteg savanyú káposztát. Ha szükséges, enyhén sózzuk, de vigyázzunk vele, mert a füstölt oldalas is sós lehet. Erre a rétegre tesszük a megtöltött káposzta leveleket, majd a fölszeletelt füstölt oldalast. Ismét egy réteg káposzta következik, majd a kockákra vágott lapocka. Ezt sózzuk, borsozzuk. Az egészet befedjük a megmaradt savanyú káposztával.
A füstölt szalonnából csinos kakaskákat készítünk, egy mélyebb AMC alapelemet előmelegítünk az első piros jelzésig és a kakaskákat jól megpirítjuk benne. Mikor szép pirosra sültek, tányérra szedjük őket és visszamard zsírjukon megpirítjuk a másik fej pépesített hagymát és fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és az összerakott káposztára öntjük. Annyi legyen a hagymás-paprikás folyadék, hogy majdnem ellepje, de valamivel a szintje alatt maradjon.
Sima fedőjével lefedjük és magas hőfokon a visiotherm középső állásáig melegítjük. Ekkor fedőjét átcseréljük a gyorsfőzőfedőre, lezárjuk és 30 percig turbó fokozatban, nagyon alacsony hőfokon főzzük. A gyorsfőzőfedő felnyitása után mély tálra rendezzük, tetejére tesszük a szalonna kakaskákat. A tányéron tejfölözzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.