Hozzávalók töltelékhez:
25 dkg darált pulykacomb
1 dl rizs
1 db vöröshagyma
1 db tojás
½ dl forró víz
2.kk pirospaprika
só
további hozzávalók:
7-8 káposzta levél
½ kg savanyúkáposzta
1 vöröshagyma
babérlevél
bors
borsikafű
2-3 ek. olivaolaj
tejföl
A hagymát megtisztítjuk és apróra daraboljuk, majd olajon kicsit megfonnyasztjuk.,
A rizst alaposan megmossuk és félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát, darált húst, összekeverjük a rizzsel, beletesszük a pirospaprikát, ízlés szerinti sót, a tojást és az egész masszát alaposan összekeverjük.
A káposztalevelekbe beleteszünk annyi tölteléket, hogy be tudjuk tekerni.
A hagyma másik feléhez hozzáadunk 1-2 kk. pirosparikát, a lábas alját kibéleljük savanyú káposztával és rátesszük az elkészített töltelékeket. Beletesszük a babérlevelet, a töltelékeket lefedjük káposztával. Kevés vizet adunk hozzá és kb.50 perc alatt, lassú tűzön készre főzzük, vagy inkább pároljuk.
A végén pici rántást készíthetünk (én nem rántottam be)
Tálalásnál tehetünk rá tejfölt.
(A káposztát felhasználás előtt célszerű megvizsgálni, ha nagyon savanyú, akkor érdemes kicsit lemosni)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.