· 1 kg körüli karfiol
· 20 dkg túró
· 2 dl tejföl
· 1 csokor kapor lehet szárított is
· 20 dkg gépsonka
· 5 dkg vaj
· 2 ek liszt
· 3 dl tej
· 10 dkg reszelt sajt
· 1 tk só
1. A karfiolt sós vízben megfőzzük , majd leszűrjük óvatosan,ne törjön össze a rózsája , hűlni hagyjuk. Míg a karfiol hűl, a túrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
2. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.
3. Vékonyra szelt gépsonkával borítjuk.
4. A tejfölös túró kétharmadát rátesszük.
5. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét és megint gépsonkát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös túrót.
6. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
7. A vajból a liszttel besamel mártást készítünk, felöntjük a tejjel és simára keverjük Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot és az egészet a karfiolra öntjük.
8. Forró sütőbe téve, közepes lángon megsütjük.20-25 perc alatt megsül .
Jó étvágyat hozzá ,nagyon finom ízletes különleges étel .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.