Gabikám, nagyon vártam már a receptet! Mindenki szereti a tócsnit - lapcsánkát- én a tésztájába szoktam mindenfélét belesutni, ez viszont más mint az enyém. Koszonom, hamarosan kipróbálom.
6 szem krumpli
3-4 evőkanál liszt
só,bors ízlés szerint
1 dl olaj
Töltelék:
30 dkg gépsonka(vagy bármilyen maradék hús,vagy felvágott)
15 dkg trapista sajt
1-1 db retek,paprika,újhagyma (bármilyen zöldség lehet)
1 nagy pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
csipet kapor
só,bors
A krumplit lereszeljük,(a csillagos nagyluku reszelőn)beletesszük a lisztet,sót borsot olajat és kenhető,lágy állagú masszát készítünk belőle.
De ne legyen folyós!
Kicsit félre tesszük,addig kikeverjük a mártást.
A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát,belevágjuk a kaprot,sózzuk,borsozzuk.
Egy pici vízzel felhigítjuk
A zöldségeket felcsíkozzuk,a sajtot nagylyuku reszelőn,lereszeljük
A sonkát csíkozzuk,vagy apró kockákra vágjuk.
Elővesszük a masszát,ha besűrüsödött,keverünk hozzá egy pici vizet.
Egy palacsinta sütüt felhevítünk,teszünk bele annyi olajat amennyi egy vékony réteget képez az alján(ez kb 1 mokkáskanálnyi).
Beleteszünk 2 púpos evőkanál masszát,majd ellapítjuk palacsinta vastagságúra(ne legyen vékony!).
Mindkét oldalát pirosra sütjük.
Mikor kisült az összes(ebből kb7-8 db lesz),tányérra tesszük és magpakoljuk a tetszés szerinti töltelékkekkel,majd feltekerjük.
Adhatunk még hozzá kecsapot és majonétz is.
Esetleg tehetjük a sajtot a tetejére is,amit egy picit mikróban még ráolvasztunk.
Jó kis vendégváró étel.
Olcsó és picit különleges is.
Ízlés szerint variálható.
Jó étvágyat hozzá!
Gabikám, nagyon vártam már a receptet! Mindenki szereti a tócsnit - lapcsánkát- én a tésztájába szoktam mindenfélét belesutni, ez viszont más mint az enyém. Koszonom, hamarosan kipróbálom.
Szívesen!Örülök,hogy tetszik!A vendégeinknek nagyon ízlett!
Jó ötlet, tetszik!
Nagyon klassz!!Mentettem!
tetszik. megcsinálom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.