Nagyon jó recept
1 kg sertés oldalas
Pác:
1 ek chili szósz
1 kk kechup
1 ek mustár
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl olaj
Töltelék:
5 fej gomba
4 db csirkemáj
1 tojás
2 zsemle
petrezselyemzöld
só, bors
Az oldalast felszúrjuk, vagy a hentessel felszúratjuk. Elkészítjük a pácot és jól bedörzsöljük vele a húst, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel a tölteléket összedolgozzuk és beletöltjük az oldalasba. Megsózzuk a hús külsejét és hústűvel megtűzzük. A römertopfot beáztatjuk kb. 45 percre majd beletesszük a töltött húst. A maradék pácot szépen rákenjük a tetejére.1dl vizet öntünk alá és hideg sütőbe tesszük 100-120 percre. A hús teteje is szépen megpirul anélkül, hogy levennénk az edény fedelét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.