Én paleozok és ezt a receptet már többször elkészítettem így, nagyon szeretem.
Aki nem paleos az helyettesítheti a szezámlisztet zsemlemorzsával.
A fűszerek Toldi fűszertermékek:
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A padlizsánt megmosom és levágom a szárát, majd hosszanti irányban félbevágom és kiszedem a belsejét, kb. 1 cm-rel arrébb a peremétől.
A belsejét apró kockákra vágom és besózom, majd pár perc múlva kinyomkodom belőle a levet.
A hagymát apró kockákra vágom és 2 evőkanál oliván megpirítom, majd hozzáadom a kockára vágott paprikát, majd a padlizsán belsejét, pirítom kicsit és a legvégén a zúzott fokhagymát is pirítom együtt.
Közben 1 evőkanál oliván a darált húst megpirítom egy lábasban és só, borssal ízesítem.
Féltreteszem és hozzáadom a zöldségeket, majd a zöldfűszereket, a tojást, szezámlisztet, az egészet jól összedolgozom.
Egy tepsi alját kicsit kiolivázok, majd megtöltöm a padlizsánt a töltelékkel.
Mindegyikre helyezek paradicsomkarikákat.
Beteszem az előmelegített sütőbe, 45 percig sütöm.
Lehet önmagában tálalni, de köretnek szoktam uborkát enni hozzá.
(Nem paleosok esetleg sült burgonyával fogyaszthatják.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.